Welcome to Hell, man

ROMAN: Thor er 20 år, bor sammen med sin mor i provinsen og går indimellem i seng med Marie. Fordi. Han ved ikke, hvad fremtiden bringer, eller hvad han håber på. Militæret viser vejen og en billet til FOB Sandford i Helmand, Afghanistan.

“This is Hell, man,“ siger en britisk soldat, der modtager det ny hold danske soldater, der lander i august 2008. Hermed er titlen givet, da Thor lander i Camp Bastion natten til sin 21-års fødselsdag. Han leder efter mening med det hele – eller bare noget at give sig til.

Vi er i gang med romanen ”Hell man”; en roman fra 2012 om en dansk soldat i Afghanistan. Forfatteren Sanne Søndergaard er, så vidt hendes hjemmeside vidner om, primært komiker og har leveret feltunderholdning for de danske styrker i Afghanistan. Det ser ud til at være hendes nærmeste tilknytning med forsvaret, og hvis det er tilfældet, vil jeg lade baretten falde dybt i ørkenstøvet og sige; det er på mange måder godt gået. Der er fejl, men det er der i alle bøger, og fejlene er bemærkelsesværdigt færre, end de plejer.

Læs hele anmeldelsen på Krigeren.dk.