Boganmeldelse: Maskiner der tænker

Af Jeanette Serritzlev

Google kender vores færden bedre end myndighederne – og vores hemmeligheder bedre end vores nærmeste. Algoritmerne styrer, hvad vi ser og læser og ChatGPT truer vores job i fremtiden. Hvor langt er vi fra maskiner, der tænker, til maskiner, der handler? Og hvad betyder det for os som mennesker?

Alle taler om kunstig intelligens. Vi ved alle sammen, at det vil påvirke vores hverdag og vores arbejde. Men helt ærligt? Jeg er selv en af dem, for hvem kunstig intelligens var noget, jeg måtte sætte mig ind i på et senere tidspunkt. Jeg har ikke lige haft tid. Eller nok snarere overskud. Jeg har imidlertid også været klar over, at det var en dårlig plan; for udfordringerne forsvinder ikke, fordi jeg ikke har sat mig ind i dem. Derfor var det en kærkommen anledning til at blive lidt klogere, da jeg blev bedt om at anmelde bogen ’Maskiner, der tænker – Algoritmernes hemmeligheder og vejen til kunstig intelligens’ af Inga Strümke, der ifølge bogens omslag er Norges førende forsker inden for netop kunstig intelligens.

Læs hele boganmeldelsen på Det Krigsvidenskabelige Selskabs hjemmeside:

https://krigsvidenskab.dk/emne/maskiner-der-taenker-algoritmernes-hemmeligheder-og-vejen-til-kunstig-intelligens