Sovjetistan – det glemte land

Sovjetistan - det glemte land. Læs hele anmeldelsen på Krigeren.dk

Sovjetunionen blev opløst, men Sovjetistan var en tilstand, der fortsatte. Centralasien er en del af verden, som mange i Vesten kun ved lidt om og sjældent bliver eksponeret for. Her er en bog, som fjerner undskyldningen for ikke at sætte sig ind i området. Tag med på en spændende rejse.

Når rejsebøger er bedst, handler de hverken om rejsen eller den rejsende, men om det, som rejsen giver mulighed for at fortælle. Rejsen er en ’undskyldning’ for at fortælle historien. Fortællingen bliver bundet ind i den rejsendes oplevelser, men bliver ikke en triviel historie, hvor enhver portion spaghetti skal gøres til en symbolsk handling.

Det er Sovjetistan. Rejselitteratur, som det kan være og bør være, og som er en stor fornøjelse at læse. Vi er med forfatteren Erika Fatlands rejse, men det er ikke triviallitteratur, og vi skal ikke høre om alle detaljer, når de er irrelevante for historien. Det er en begavet fortæller, der fører os igennem et stykke af verden, der har stor betydning i verdenshistorien, men som har formået at blive overraskende glemt.

Læs hele anmeldelsen på Krigeren.dk her.