Hongkongsk informationskamp – også på dansk

Annonce. Skærmprint fra Berlingske Tidendes hjemmeside 1. oktober 2019.

Opfølgning på tidligere indlæg om Hong Kong: Demonstranterne i Hong Kong har skiftet budskab. Fra appel om støtte til advarsel om, at det kinesiske kommunistpartis ambitioner ikke stopper med Hong Kong. Det budskab er nu også blevet oversat til dansk.

”Ved I, hvad der foregår i Hong Kong lige nu?” Det var mit spørgsmål til en gymnasieklasse tidligere på ugen, der var på besøg på Forsvarsakademiet for at høre om fake news og desinformation. Der var selvfølgelig de samfundsmæssigt interesserede, der på glimrende vis kunne redegøre for situationen, men det var også mit indtryk, at det ikke fyldte meget i majoritetens bevidsthed. Der er mange konflikter og sager at forholde sig til, og man kan ikke følge med i dem alle. Men lige så naturligt det måtte være, at de danske elever ikke virkede engagerede i sagen, lige så nødvendigt er det for demonstranterne at sørge for, at de bliver det.

For demonstranterne i Hong Kong er det nødvendigt at være ”top of mind” på konfliktranglisten i det internationale samfund – eller rettere i dette tilfælde: Demokratiske samfund i Vesten. Derfor kunne man for få dage siden opleve, at informationskampen i Hong Kong var rykket til danske medier, som i dette tilfælde fra Berlingske Tidendes hjemmeside 1. oktober 2019.

Læs hele indlægget her.