”Historien, der ikke bliver fortalt”

”Historien, der ikke bliver fortalt” hedder bogen – hvilket selvsagt er noget sludder. Ellers ville bogen jo ikke eksistere. Men ”Historien, der ikke bliver fortalt” handler om krigen i Afghanistan ud fra en anden vinkel end den vante. Og det gør den værd at læse.

Nagieb Khaja er født i Danmark af afghanske forældre og arbejder som journalist. Krigen i Afghanistan har naturligt nok haft hans særlige interesse, og han har gennem mange besøg dækket krigen; herunder den historie, han ikke mener bliver fortalt.

Ét besøg går dog noget anderledes end planlagt, idet Khaja bliver kidnappet af en lokal oprørsgruppe. Denne oplevelse er i sig selv værd at berette om, og den bruges da også til at sælge bogen. Men det er som ikke det, der er det mest interessante. Heller ikke ifølge forfatteren. Selv efter den dramatiske begivenhed er han klar til at vende tilbage til Afghanistan – om end lidt mindre dristig end tidligere. Det lover han i hvert fald fruen derhjemme. Han er drevet af dybfølt engagement og veneration for landet, hvilket kan mærkes i læsningen.

Læs hele anmeldelsen på Krigeren.dk.