Boganmeldelse : Med støvlerne på

Premierløjtnant Søren Sjøgren har været delingsfører i både Irak og Afghanistan. Det har han skrevet en bog om, og det er godt, for selv om lignende historier er fortalt før, er der altid nuancer og konkrete episoder fra de enkelte hold at blive klogere af. Og så er denne bog skrevet, så den er svær at lægge fra sig igen.

Jeg er soldat.
Jeg er officer og har været delingsfører i Irak og Afghanistan. I årene 2007-2009 har jeg været i krig i 12 måneder. Og sammen med mine egne soldater og med engelske, amerikanske, afghanske og irakiske soldater været i talrige ildkampe, gået og kørt hundredvis af patruljer og ført angreb mod fjenden.
Jeg har selv haft støvlerne på.

Sådan indleder forfatteren sin motivation for at skrive bogen i ”Med støvlerne på. I krig i Irak og Afghanistan”. Søren Sjøgren har været delingsfører i Irak på hold 9 og Afghanistan på hold 7. Han er nu taktiklærer på Hærens Officersskole. Og så er han forfatter til en blændende bog om det at være soldat. Bogen er skrevet i et fængende sprog, med en høj grad af autenticitet – og med et befriende fravær af klæbende klichéer.

Læs hele anmeldelsen på Krigeren.dk.