Faldskærmschefen, der faldt og rejste sig som forfatter

Det begyndte med forfalskede check. Det blev til en markant rolle under besættelsen. Det førte til fængselsdom, landsforvisning og en afslutning som relativt succesfuld forfatter. Danske Flemming B. Muus var under britisk kommando en væsentlig figur under besættelsen. Hans historie både før, under og efter besættelsen lyder som en film, man gerne vil se.

Da han er 25 år, sender familien ham til Liberia i unåde, grebet i at forfalske check. Livet i Liberia synes at bekomme ham vel. Ud over et godt job får han to børn med den samme kvinde, mens han er der. Da meldingen om den tyske besættelse af Danmark lyder, ser Flemming B. Muus sig imidlertid nødsaget til at forlade Liberia. Han søger til England for at melde sig til allieret tjeneste og ender som chef for Special Operations Executive (SOE) i Danmark.

Det er også under krigen, at han møder sin hustru, Inkie, der hele hans liv fortsætter som en tro støtte; en rolle, hun fortsætter efter hans død og indtil sin egen. I det besatte Danmark gør han sig bemærket; på godt og ondt, og hans taktiske fortræffeligheder til trods har han en særlig evne til at skaffe sig uvenner. Han agerer egenrådigt dels i forhold til sine foresatte i England, dels i forhold til modstandsbevægelsen i Danmark; han lever godt og samler sammen til efter krigen. Af midler, der var møntet på modstandskampen. Det ender selvfølgelig galt, da boet efter krigen skal gøres op. Muus ender i vanære og i fængsel.

Læs hele anmeldelsen på Krigeren.dk her.